YouTubettaja Sonantti toi meille hänen uuden huonosti ohjelmoidun BMW 535D uudelleen ohjelmoitavaksi

Auton-ohjelmointi-kesto
Teimme YouTubettaja Sonantille Stage 1 -ohjelmoinnin hänen BMW 535D XDRIVE autoonsa. Tästä videosta näet hyvin kuinka kuinka täysin tavallinen auton ohjelmointi tapahtuu meillä. Sonantti antoi ohjelmoinnista kyllä positiivista palautetta meille jälkeenpäin! Kuulemma kotimatka taittui erittäin mukavasti ja kulutus hieman laskenut.

YouTubettaja Sonantti oli ostanut itselleen BMW 535D XDRIVE auton ja siinä oli valmiina huonosti tehty ohjelmointi, jonka korjasimme.

Kun Sonantti toi autonsa meille niin kävimme sillä koeajolla. Auto tuntui hieman normaalia vastaavaa pirteämmältä mutta ei kuitenkaan ohjelmoidulta. Koeajolla otettujen logien perusteella autoon oli asennettu jokin ohjelma. Se oli kuitenkin datan perusteella hieman kyseenalainen ja toi vain noin 50% lisää tehoa siitä mitä normaalisti tuosta autosta saadaan turvallisesti Stage 1 -ohjelmalla irti.

Oletimme aluksi, että tämä on jokin eco-ohjelmointi. Tämä ei kuitenkaan välttämättä pitänyt paikkaansa, sillä Sonantti kertoi kulutuksen pysyneen samana meidän Stage 1 -ohjelmoinnin jälkeen, vaikka kiihdytteli ja ajoi reippaammin kotiin noin 300 km matkan. Normaalilla rauhallisella ajolla kulutus olisi siis vielä laskenut meidän Stage 1 -ohjelmoinnin jälkeen.

 

Näin teemme kaikki Stage 1 -ohjelmoinnit

Selvitetään omistajan tarpeet

Kun lähdetään tekemään mitä tahansa ohjelmointia, käydään aina omistajan kanssa lävitse onko hänellä jotain toivomuksia ohjelmoinnille. Osa haluaa keskittyä polttoaineen säästämiseen ja osa taas haluaa kaiken mahdollisen tehon irti. Suurin osa kuitenkin valitsee ihan tavallisen Stage 1 -ohjelmoinnin ilman minkäänlaisia kustomointeja.

Käydään koeajolla

Kun asiakas antaa meille avaimet, aloitamme työt samantien. Asentajamme käy koeajolla, jonka aikana luetaan auton antamaa dataa ja otetaan muutama kiihdytys. Näiden aikana tallennetaan moottorista datalogit. 

Lähetetään Logit ja vakio-ohjelma koodarille

Kun asentaja palaa koeajolta, lähettää hän sen aikana autosta otetut logit sekä vakio-ohjelman koodarille. Koodari tekee vakio-ohjelmasta kopion, jota hän alkaa muokkaamaan logien ja oman kokemuksensa pohjalta mahdollisimman tehokkaaksi ja turvalliseksi. Teemme aina kaikki meidän ohjelmat autokohtaisesti ja käytämme näihin vain yli 10 vuoden kokemuksen omaavia koodareita.

Asennetaan Stage 1 ohjelma autoon

Kun koodari on saanut ohjelman valmiiksi, asennamme sen autoon. Asentaja lähtee tämän jälkeen koeajolle testaamaan, että kaikki toimii ja ottaa logit. Mikäli kaikki on kunnossa, palautetaan auto tämän jälkeen asiakkaalle. Välillä kuitenkin huomaamme logien perusteella, että jotain pitää vielä hieman muuttaa. Tällöin koodari tekee uuden version ohjelmasta uusien logien perusteella ja viimeistelee ohjelman toiminnan.

Palautetaan auto asiakkaalle

Kun asentaja ja koodari ovat tyytyväisiä ohjelmaan, palautetaan auto asiakkaalle. Asiakas saa aina tehdystä työstä Auton Ohjelmointi Sertifikaatin, jossa kerrotaan mitä autolle on tehty. Tämä kannattaa säilyttää auton hansikaslokerossa muiden papereiden kanssa jälleenmyyntiä varten. Näin uusi omistaja näkee mitä autolle on tehty ja tietää, että autossa on luotettava ohjelmointi.

Käymme asiakkaan kanssa lävitse alkuperäiset ja uudet logit, jotta asiakas saa paremman käsityksen siitä mitä autolle ollaan tehty. Tämän jälkeen asiakas saa 14 päivän ajan ajella autollaan ja mikäli hän ei ole tyytyväinen, palautamme auton vakioksi ja annamme rahat takaisin.

 

Oletko miettinyt ohjelmointia?

Testaa autosi potentiaali tästä ja ota meihin yhteyttä! Tervetuloa tuomaan auto huolettomaan ohjelmointiin Hyvinkäälle ja tulevaisuudessa ympäri Suomea!

Jää tämä artikkeli:

Tilaa uutiskirje - Saat 5€ alennuksen

Niin saat aina ensimmäisenä tiedon uusista julkaisuista ja tärkeimmistä tiedoista.

Emme häiritse liikaa.